ЛОВА назвала організації, причетні до втечі ухилянтів через систему «Шлях»

Львівська обласна військова адміністрація надала перелік юридичних осіб, водії яких порушили терміни перебування за кордоном України.

08.03.2024
ЛОВА назвала організації, причетні до втечі ухилянтів через систему «Шлях»

Загалом у наданому NGL.media списку є 62 організацій, від яких через систему «Шлях» виїхали і вчасно не повернулися 1786 чоловіків призивного віку:

Рада оборони Стрийської громади Стрийського району; БО “БФ «Наші добрі справи», ГС «Українська народна сила»; БО БФ «КОД-Паляниця»; Військова Частина А1145; ГО «Асоціація сприяння будівельно-інвестиційній діяльності»; ЛОБФ Темп»; ЛОБФ «Св. Анни і Св. Петра»; Асоціація «Євротерм Україна»; ГС «Українська гільдія активістів»; Центр НПВ ім. Кирила Осьмака; БО «БФ «Гілка оливи»; БО «БФ Підтримай Азов»; БО “Фонд «Український легіонер»; ГО «Спілка підприємців Самбора»; ГО «Громадська екологічна ініціатива»; ГО «Небайдужі громадяни»; БФ «Український джавелін»; БФ «Чистий Київ»; БО «БФ «Легіон Січових Стрільців»; БО «БФ «Здійснити мрію»; БО “БФ «Відродження нашої України»; ГО «Комісія із боротьби з корупцією м. Самбір»; ГО «Ідея єдності»; БФ «Збройні волонтери України»; МБФ «Загін небайдужих»; БО «БФ «Байрактар»; ГО «Ініціатива та порядок»; ГО «Корпус сприяння армії»; БФ «Козацький гарт»; Миколаївське міське обєднання всеукраїнське товариство «Просвіта»; БО «БФ «Сприяння та допомоги»; БО «БФ «Світ любові»; БО «БФ «Промінь нашої надії»; ГО «Хто як не ми»; БФ “Саппортерс Офаппортес оф Юкрейн»; ГО «Наше ідеальне місто»; ГО «Наш світогляд»; МБФ «Оберіг надії» ; БО БФ «Промінь допомги»; УСФ «Львівські леви»; ГО «Ініціатива Е+; ГО «Громадська турбота»; БФ «Гуманітарний конвой нації»; Західно-українська автотранспортна; БФ «Мрія малечі»; БФ «Мир. Країна. Свобода; БФ «Національний шлях»; БО «БФ «Ремігранти»; БО «МБФ «Чисте небо»; БО «Фонд невідкладної допомоги ЗСУ» Чисте небо»; БФ «Екватор»; БО «БФ «Наша мрія»; БО «Фонд допомоги вимушено переселеним людям»; ГО «Освітньо-європейський центр Феодосі Колесник»; Асоціація ГО з реалізації гуманітарних програм та програм соціального захисту населення; БО «БФ ХОУП. ЮА»; ГО; «Всеукраїнський альянс громадян соціально-патріотичних проектів та національного розвитку» Пліч-о-пліч»; БФ «Пліч-о-пліч»; БО БФ «Рідна ненька»; БО БФ «Соціальні стратегії»; ГО «Руки НАД».

До слова, зігідно з правилами перетинання держкордону громадянами України не передбачено повноважень обласних військових адміністрацій щодо здійснення контролю за додержанням громадянами України строків перебування за межами України, як і не передбачено відповідних інструментів контролю у інформаційній системі «ШЛЯХ».

Також у Львівській ОВА повідомили, що “за результатами розгляду листів структурних підрозділів Державної прикордонної служби України, у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57 (зі змінами), наказами начальника Львівської обласної військової адміністрації було скасовано право виїзду за межі України водіям, якими за інформацією структурних підрозділів Державної прикордонної служби України було порушено терміни перебування за кордоном”.

Довідково:

Систему «Шлях» створено у кінці 2021 року як цифровий інструмент усунення корупційних ризиків в сфері видачі дозволів та ліцензій на міжнародні вантажні перевезення. Використання системи для надання дозволів на перетин кордону було вимушеним кроком, щоб врегулювати питання виїзду за кордон ліцензованих перевізників після початку широкомасштабного вторгнення Росії.

На період воєнного стану система «Шлях» – цифровий майданчик для передачі даних про волонтерів та водіїв ліцензованих перевізників від військових адміністрацій та Міністерства інфраструктури до Державної прикордонної служби.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.