Із Судану вже евакуювали 91 українця

Від 24 до 26 квітня дипломати евакуювали три групи громадян.

26.04.2023
Із Судану вже евакуювали 91 українця

МЗС України в співпраці з іншими відомствами евакуювало із зони бойових дій у Судані 91 громадянина. Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

“Загалом завдяки багаторівневій ретельно спланованій операції Україна вже евакуювала із Судану 91 громадянина.

За 24-26 квітня дипломати евакуювали (із зони бойових дій у Судані – ред.) три групи громадян: 83 українців та 4 суданців – членів їхніх родин, а також 51 іноземця (громадяни Грузії, Перу, Канади та Сент-Кіттс і Невіс). 

64 виявили бажання повернутися на батьківщину. Очікується, що вони сьогодні прибудуть чартерним рейсом до Польщі та будуть доправлені до України”, – йдеться в повідомленні.

Ніколенко повідомляє, що іншу групу, яка складалась із 5 українців, вдалося 26 квітня вранці вивезти автобусом на територію Єгипту. Наразі вони перебувають в безпеці.

 Іще 3 громадян були евакуйовані в координації з урядом Німеччини. 

 

 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.