Гросмейстерка зі Львівщини рекламує шаховий турнір, який очолює росіянин

Анна Музичук зі Стрия Львівської області рекламує турнір FIDE, який очолює росіянин Дворкович.

24.07.2023
Гросмейстерка зі Львівщини рекламує шаховий турнір, який очолює росіянин

Як повідомляє “kamp-sport”, Анна Музичук  бере участь у промо-компанії чемпіонату світу ФІДЕ з рапіду та бліцу 2024 року в Австрії.

Шаховий інформаційний портал chess-news, який є опозиційним російській владі та керівнику ФІДЕ Аркадію Дворковичу, опублікував доволі цікавий пост. У дописі зазначається, що українська гросмейстерка зі Стрия на фото разом зі своїм близьким другом Емілем Сутовським, ізраїльський гросмейстер (на сайті ФІДЕ вказаний як головний виконавчий директор) беруть участь у промо-компанії чемпіонату світу з рапіду та бліцу.

До слова, президентом ФІДЕ є прокремлівський російський політик Аркадій Дворкович, який очолює цю посаду з жовтня 2018 року.

Що цікаво, днем раніше chess-news публікує ще один «цікавий» пост, у якому Дворкович у Москві перебуває на спільному заході з… Дмитром Песковим – прессекретарем президента Росії Володимира Путіна.

“Невже Анна Музичук заробляє гроші на ФІДЕ, яка є російською організацією і, яка, до слова, дозволяє участь спортсменів з країни 404 під прапором ФІДЕ?” – йдеться у дописі.

Місяцем раніше сестри Музичук (Марія та Анна) взяли участь у матчі солідарності з грузинками в Батумі (Грузія), одним з основних організаторів була саме ФІДЕ. Ця подія відбувалась під час дитячого чемпіонату світу з рапіду та бліцу, де були допущені шахісти з росії та білорусі. У звʼязку з цим українська делегація дітей змушена була відмовитись від поїздки, про що, за інформацією Kamp-Sport, сестрам було відомо заздалегідь.

За інформацією Kamp-Sport, яку підтвердили у Львівській обласній шаховій федерації, роком раніше сестри Музичук були виключені з Львівської обласної шахової федерації через те, що вони двічі не підписали листів від провідних шахістів проти керівника ФІДЕ Аркадія Дворковича та участі російських спортсменів в офіційних змаганнях, посилаючись на свою особисту думку у цих питаннях. Цікаво було б почути цю «особливу» думку, бо «особливі» дії підтримки керівництва ФІДЕ ми бачимо неодноразово. Іншими словами, під час повномасштабної війни з російською федерацією, не може бути третьої сторони чи думки.

24 жовтня 2022 року у Монако відбулася церемонія відкриття першої половини турніру претенденток на першість світу. Україну представляли двоє топових шахісток – Анна та Марія Музичук.

Під час відкриття турніру сестри Музичук сфотографувалися разом з іншими шахістками з Аркадієм Дворковичем (на фото вище) – російським президентом ФІДЕ.

“Ймовірно, такі пункти як фотосесія з організаторами, які, зрештою, і платять шахісткам немалі гроші, є чітко прописано у контракті. Звісно, виправдань може бути чимало, однак хіба все в цьому житті вирішують гроші?

Ще раз нагадаємо. Чинний президент ФІДЕ Аркадій Дворкович – російський політик, тісно пов’язаний з путінським режимом. У 2008-2012 він був помічником президента РФ, а в 2012-2018 – віцепрем’єр-міністром в уряді Дмитра Мєдвєдєва“, – підсумували у повідомленні.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.