Франція та Австралія будуть разом виробляти снаряди для України

Перші постачання слід очікувати протягом першого кварталу 2023-го року.

30.01.2023
Франція та Австралія будуть разом виробляти снаряди для України
Фото: умовне

Міністри закордонних справ країн оголосили про спільне виробництво артилерійських снарядів для України у рамках багатомільйонного проєкту, повідомляє 20 minutes.

“Кілька тисяч 155-міліметрових снарядів будуть вироблені спільно, в рамках безпрецедентного партнерства між Австралією і Францією”, – заявив міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню.

У той час як французька компанія Nexter займатиметься виробництвом, Австралія постачатиме порох, сказав Лекорню, не уточнюючи подробиць.

“Це є частиною постійного рівня підтримки, яку Франція та Австралія надають Україні, щоб переконатися, що Україна зможе втриматися в цьому конфлікті і домогтися його завершення на своїх умовах”, – додав міністр оборони Австралії Річард Марлес.

Нагадаємо, Австралія приєдналася до створення спецтрибуналу для рф, Над ним уже працюють Франція та Велика Британія.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.