Естонські рятувальники відправили в Україну техніку для розмінування

Користуватися отриманою технікою українців навчили естонські експерти, які також відвідали Україну.

30.12.2022
Естонські рятувальники відправили в Україну техніку для розмінування
Фото: умовне

Про це повідомляє ERR, передає “Європейська правда”. 

В Україну відправили три мініекскаватори з причепами, чотири машини дистанційного розмінування та один детектор хімічних речовин. Техніка була профінансована міністерством закордонних справ, її вартість склала 337 216 євро.

За словами міністра внутрішніх справ Лаурі Ляенеметса, який відвідав Україну в середині грудня, допомога в розмінуванні необхідна як для запобігання людським жертвам, так і для перезапуску економіки України.

“Десятки тисяч квадратних кілометрів являють собою небезпечну зону, де зупинилося і сільське, і лісове господарство. Але цим справа не обмежується – заміновано також важливі об’єкти інфраструктури, наприклад, електростанції”, – сказав Ляенеметс.

На його думку, розмінування України може зайняти роки, а то й десятки років.

Центр розмінування Рятувального департаменту раніше вже відправив в Україну обладнання для виявлення радіації, вибухозахисні костюми, протиуламкові жилети, каски, засоби першої допомоги та інше обладнання, необхідне для розмінування.

Крім того, рятувальне відомство відправило українським колегам як гуманітарну допомогу намети, спальні мішки, вуличні ліжка, системи обігріву наметів, дизель-генератори тощо.

Нагадаємо, 23 грудня Естонія затвердила новий пакет військової допомоги Україні. У ньому буде зимова польова форма, засоби індивідуального захисту, а також дрони.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.