Ексочільниці управління екології Львова Сладковій оголосили підозру

Інформацію про це підтверджують декілька джерел, натомість Львівська обласна прокуратура наразі не коментує цю ситуацію.

04.03.2024
Ексочільниці управління екології Львова Сладковій оголосили підозру

Заступниці директора департаменту економічного розвитку Львівської міськради, колишній очільниці міського управління екології Олександрі Сладковій повідомили про підозру у кримінальному провадженні.

“Вже декілька днів ніхто з офіційних джерел прокуратури не доповідають за цю історію, а в міській раді всі тихенько по цій ситуації та не знають, чим то все закінчиться і до кого наступного прийдуть правоохоронці”, – повідомив депутат ЛМР та очільник ГО “Варта-1” Ігор Зінкевич.

Як стало відомо ІВ Четверта студія, йдеться саме про скандальну російськомовну чиновницю Олександру Сладкову, яка раніше офіційно відповідала за екологію у місті Львова, а реально закупляла неякісні дерева для посадки на вулицях міста. Інформацію про підозру Олександрі Сладковій підтвердили і громадські активісти, які відстоюють інтереси зелених зон у місті Львова. Також цю інформацію журналістам підтвердили і у правоохоронних органах.

У  2022 році у Львові втілювали проект очистки семи водойм: двох озер в парку «Піскові озера», трьох озер в Снопківському парку, озера в Горіховому гаю та озера в парку Архангела Михаїла. Після цього у грудні 2022 року правоохоронці оголосили підозру підпрємцю у привласненні понад 758 тис. грн під час очищення ставків у Львові.

25 листопада 2022 року між фізичною особою-підприємцем та Управлінням екології та природних ресурсів департаменту містобудування Львівської міськради в особі начальника управління було укладено договір про закупівлю послуг, а саме – «Послуги з благоустрою та поліпшення технічного стану водойм, розташованих на території парків Львівської міської територіальної громади: «Снопківський», «Піскові озера», «Архангела Михаїла», «Горіховий гай».

У подальшому підприємець, знаючи, що вартість робіт завищена та роботи не виконані, підписав від власного імені офіційні документи виконаних будівельних робіт та передав на підпис начальнику управлінням екології та природних ресурсів департаменту містобудування Львівської міськради.

“Шляхом службового підроблення заподіяв шкоду Львівській територіальній громаді в особі Львівської міської ради, тобто міському бюджету, на загальну суму 758 524,28 гривень, що спричинило тяжкі наслідки“, – йдеться в оприлюдненому вироку суду.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.