Екскерівників «Укрспирту» викрили на корупційній схемі на 55 млн грн

До неї причетні семеро осіб.

31.05.2023
Екскерівників «Укрспирту» викрили на корупційній схемі на 55 млн грн

Про це повідомляють пресслужби НАБУ і САП.

“За даними слідства, у 2017-2020 роки ДП “Укрспирт” оголосило тендери на закупівлю котельного коксохімічного палива. В них перемогли заздалегідь визначені приватні компанії. Вони поставили понад 20 тис. тонн палива за цінами, вищими від ринкових. Для створення видимості прозорості аукціону, підприємці забезпечили участь технічних учасників. Державному підприємству “Укрспирт” завдано збитків на суму понад 55 млн грн”, – йдеться у повідомленні НАБУ.

У САП додають, що за однією зі злочинних схем, підприємці самостійно виробляли паливо, проте реалізовували його за цінами вище ніж ринкові державному підприємству як таке, що нібито було придбане у виробників. За іншою схемою, паливо придбавали безпосередньо у пов’язаного підприємства-виробника та також реалізовували його ДП «Укрспирт» за завищеними цінами.

Зазначається, що 30 травня сімом особам, причетним до схеми, повідомили про підозру. З них троє на момент скоєння злочину працювали на керівних посадах у ДП “Укрспирт”.

Колишнім трьом керівникам «Укрспирту», двом підприємцям та двом бухгалтерам приватних товариств НАБУ повідомило про підозру в привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах. Санкція  ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України передбачає до 12 років позбавлення волі.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.