У Львівському ТЦК відреагували на повідомлення про корупцію військових

У соцмережах публікують дописи про, нібито, протиправні корупційні дії військовослужбовців ТЦК Львівщини. Усі повідомлення не містять фактів та рясніють маніпуляціями й узагальненнями.

22.05.2024
У Львівському ТЦК відреагували на повідомлення про корупцію військових

Як наголосили у Львівському обласному ТЦК та СП, відповідні пости чи відеозвернення у соціальних медіа  є інструментом недобросовісних блогерів чи ЗМІ. Їх створюють для підняття власного рейтингу через підсилену увагу громадян до відповідної теми або відвертого очорнення репутації ТЦК.

“У час, коли країну знесилює війна з російськими окупантами, відповідні дії підривають обороноздатність і послаблюють бойовий дух населення. Пам’ятайте, що інформаційна гігієна під час воєнного стану необхідна для ефективного протистояння ворогу. Намагайтеся критично сприймати інформацію, яку споживаєте у соціальних мережах. Не довіряйте анонімним телеграм каналам та повідомленням, які не містять фактів і провокують емоції”, – йдеться у повідомленні.

Також військові наголосили, аби громадяни не озвучували здогадки й чутки про, нібито, протиправні дії службовців ТЦК у соцмережах. Оскільки це деморалізує громадськість й створює суспільні настрої, вигідні ворогу.

Якщо громадянам відомі факти корупційних або будь-яких інших правопорушень військовослужбовців чи держслужбовців ТЦК, то потрібно повідомити про них.

Зокрема, можна зателефонувати на спеціальну телефонну лінію Міністерства оборони +38 044 271 39 86, написати на електронну пошту Управління з питань запобігання та виявлення корупції Міноборони dzvk_mou@post.mil.gov.ua або на офіційному веб-сайті відомства https://www.mil.gov.ua у рубриці «Не будь байдужим – повідом про корупцію».

Окрім того, громадяни можуть надіслати лист поштою з поміткою «Про корупцію» за адресою проспект Повітряних сил, 6, Київ-168, 03168 або на бюро перепусток Міністерства оборони України, скринька «Для кореспонденції».

“При тім, важливо пам’ятати, що не варто самому провокувати військовослужбовців чи державних службовців до корупційних дій. За це в Україні передбачена кримінальна відповідальність. Тільки спільними зусиллями можливо перемогти у війні!” – підсумували у Львівському ТЦК та СП.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.