Двоє осіб, які представились «ветеранами», закликали не будувати Меморіал Героїв у Львові

Громадські діячі ГО «Коло Честі» висловили всебічну підтримку родинам полеглих воїнів, котрі поховані на полі почесних поховань «Марсове Поле».

05.01.2024
Двоє осіб, які представились «ветеранами», закликали не будувати Меморіал Героїв у Львові

У соцмережі поширили відео, на якому чоловіки у військовій формі виступили проти фінансування проекту  будівництва Меморіалу Героїв у Львові.

“Розділяємо глибоке обурення, щодо позиції певних громадян, які вчора опублікували відео з місця останнього спочинку наших друзів…

Хочемо зазначити, що двоє засновників нашої організації поховані саме тут.

В нас виникли запитання – хто ці люди?” – зазначили в ГО “Коло Честі”.

Громадські діячі додали, що один з чоловіків візуально схожий на Станіслава Гончара :”Ця особа стверджує на своїй сторінці, що перебуває на службі в ЗСУ. Цікаво, чи командування та його побратими розділяють його пориви?”

Також, є ще одне відео зі схожими тезами, де з цими людьми перебуває особа, що в мережі Facebook представлена як Олеся Нікітіна.

“Дата публікації 17 грудня 2023 року. Дивне співпадіння, яке спонукало нас продовжити дослідження цих персонажів”, – додали у дописі.

Згідно з аналітичної системи YouControl, Нікітіна Олеся Степанівна є уповноваженою особою Громадської організації «Громадська рада «Закон та порядок». Дивним виявилось, що адреса реєстрації пані Олесі, згідно з відкритих джерел, є сусідньою з місцем реєстрації Галицької районної організації комуністичної партії України. Серед засновників ГО «ГР Закон та порядок»: Слепцов Павло Олексійович, Козак Назарій Орестович, Шиманович Олег Валентинович, Нікітіна Олеся Степанівна, Пєсков Олександр Анатолійович.

Шиманович Олег Валентинович є одним із засновників ТЗОВ “ФІРМА ТТТ”. Це підприємство існує на ринку вже 32 роки. Вродовж тих років підприємство активно брало участь у державних тендерах в контексті постачання обладнання в силові структури України, в тому числі для Міністерства Оборони. Тобто при всіх президентах та урядах. Це дивно, так як статутний капітал ТЗОВ “ФІРМА ТТТ” становить всього 460 грн. Зокрема, YouControl повідомляє про економічні відносини цього підприємства з Московією у 2011 та 2012 роках.

Паралельно п. Олег є керівником філії ТзОВ «АГЕНЦІЯ З ПОВЕРНЕННЯ БОРГІВ В УКРАЇНІ» у Львові.

“Чим саме займається ця організація сказати складно, публічні джерела не дають повної картинки її фінансової діяльності”, – зазначили в ГО “Коло Честі”.

За місцем реєстрації ТЗОВ “ФІРМА ТТТ” зареєстровано підприємство ТЗОВ «Калібра Україна». Ця структура є дещо молодшою, а уповноваженою особою вказано Шимановича Павла Олеговича. Статутний капітал – 40000 грн. ТЗОВ «Калібра Україна» веде зовнішню економічну діяльність із Гонконгом. Зокрема закупляють: саквояжi, валізи, кейси для ділових паперів, шкiльнi ранцi, футляри та чохли для окулярiв, бiноклiв, фото-, кiно- та відеокамер, музичних iнструментiв, зброї, кобури; сумки дорожнi, сумки-термоси для харчових продуктів та напоїв, косметички, сумки господарськi, портмоне, гаманцi, футляри для географiчних карт, портсигари, сумки для робочих iнструментiв, футляри для пляшок, пудреницi, скриньки для ювелiрних виробiв, футляри для рiзальних предметiв та речi, виготовлені з натуральної або композицiйної шкiри, пластмасових листiв або текстильних матерiалiв, вулканiзованих волокон або картону.

До слова, ТЗОВ «Калібра Україна» є фігурантом кримінальної справи за статею 212 ККУ (умисне ухилення від зборів, податків, тобто, обов’язкових платежів – складових системи оподаткування).

“Що об’єднує ТЗОВ “ФІРМА ТТТ” та ТЗОВ «Калібра Україна», окрім прізвища «Шиманович», так це їх спільний бухгалтер – Кечеджи Людмила Василівна. Такий собі клубок. Не беремось судити про доброчесність всіх тут згаданих людей.

Ми як спільнота ветеранів та дієвих громадян висловлюємо занепокоєння тим фактом, що умовних ветеранів втягують в різного роду темні історії. Вчорашнє відео та позиція представниці ГО «Громадська рада «Закон та порядок», що до меморалізації полеглих Героїв України є точно не конструктивною та не патріотичною.

На наш погляд – це політичні маніпуляції із незрозумілими цілями…

Пам’ять про воїнів, які спочили на «Марсовому полі» є недоторканою. Ніхто не має права зазіхати на форму чи час їхнього вшанування. Очікуємо, що фігуранти цих відео принесуть свої публічні вибачення.

P.S. Всі відомості, викладені у цьому дописі, зібрані з відкритих джерел та сформовані шляхом аналізу наявної інформації. Будь-які збіги прізвищ, імен, імен по батькові можуть бути випадковими“, – підсумували в ГО “Коло Честі”.

 

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.