До шкіл та дитсадків Львова ходять лише 20% дітей-ВПО

Мерія закликає батьків не позбавляти дітей можливості навчатися з однолітками, оскільки лише кожна п’ята внутрішньо переміщена дитина, яка зареєстрована та проживає у Львові, ходить до школи чи дитячого садочка.

22.08.2024
До шкіл та дитсадків Львова ходять лише 20% дітей-ВПО

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

“Це велика проблема, адже діти не інтегруються в середовище. Ми не знаємо, скільки ще триватиме війна і невідомо, коли переселенці зможуть повернутися додому. Дітям потрібне живе спілкування з ровесниками”, — зазначив керівник управління соціального захисту Львова Олексій Неділя.

На обліку управління соціального захисту є 98 тисяч внутрішньо переміщених українців, з який майже 23 тисячі — діти віком до 18 років. Оскільки є ще й незареєстровані люди, то цифри можуть бути ще більшими.

Серед 22 695 внутрішньо переміщених дітей, які проживають у Львові:

  • 6149 — дошкільнята (0-5 років);
  • 5317 — учні початкових класів (6-9 років);
  • 7131 — середні класи (10-14 років);
  • 4098 — старші класи (15-18 років)

“Станом на 22 серпня 2024 року до міських садочків Львова ходить близько 800 дітей-ВПА, а до шкіл — близько 3200. Тобто всього чотири тисячі дітей є інтегрованими у середовище громади! Це катастрофічна ситуація”, — наголосив начальник управління освіти Львівської міськради Андрій Закалюк.

З усіх дітей дошкільного віку, які проживають у міських прихистках для ВПО, 86% ходить у садочки, а шкільного віку — 75%.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.