До 10 років колонії засудили поплічника екслісника Януковича

Вирок ще не набув чинності та може бути оскаржений протягом 30 днів.

14.02.2023
До 10 років колонії засудили поплічника екслісника Януковича

Про це пише журналіст Олег Новіков.

Вищий антикорупційний суд засудив до 10 років позбавлення волі колишнього директора ТОВ “Лістрейд” Сергія Олексієнка. Його обвинувачують у пособництві колишньому голові Державного агентства лісового господарства Віктору Сівцю та його дружині Марині Журавльовій в одержанні 116,4 млн грн неправомірної вигоди та легалізації коштів. 

Також суд застосував спецконфіскацію до 1,44 млн доларів та 1,22 млн євро, які розміщені на рахунках дружини ексочільника держагентства у Швейцарії.

У САП нагадали, що за пособництва директора товариства колишній голова ДАЛРУ та його дружина у період з лютого 2011 року по лютий 2014 року, шляхом вимагання від іноземних компаній «UNILES S.R.O.» (Словацька Республіка), «BALTIC WOOD SPOLKA AKCYJNA» (Польська Республіка) та «CONFANA INDUSTRIES SRL» (Румунія) одержали неправомірну вигоду на загальну суму 10 937 100 євро за пролонгацію контрактів на експорт деревини.

Ці кошти надходили на спеціально відкриті рахунки, в тому числі і на ім’я підприємця. Після чого легалізовувалися під виглядом проведення законних операцій.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.