Чехія передасть важку техніку, а Італія готує п’ятий пакет військової допомоги Україні

Весь цивілізований світ підтримує Україну у війні з Росією.

05.10.2022
Чехія передасть важку техніку, а Італія готує п’ятий пакет військової допомоги Україні
Міністр оборони Італії Лоренцо Гуеріні

Уряд Чехії 5 жовтня схвалив нову партію військової допомоги Україні. У ній буде важка техніка, але деталей угоди чехи не називають з міркувань безпеки. Про це повідомила міністерка оборони Чехії Яна Чернохова, яку цитують видання Novinky.

За її словами, з початку року експорт військової техніки з Чехії в Україну сягнув майже 1,9 мільярда доларів. Водночас загалом Чехія допомогла Україні на 4,2 мільярда доларів.  

Також Чернохова провела переговори із представниками чеської оборонної промисловості. Міністерка уточнила, що Чехія передає Україні не лише важку техніку, але й короткоствольну та довгоствольну зброю, а також боєприпаси.

Міноборони Італії готує п’ятий пакет військової допомоги Україні, який включає техніку та обладнання. Про це повідомляє італійське видання “Formiche“.

“Під час слухань було вичерпним чином обговорено зміст п’ятої міжвідомчої постанови, яка дозволить передачу військової техніки, матеріалів та обладнання державним органам України”, – повідомив сенатор Адольфо Урсо.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.