Байден прокоментував можливість переговорів з Путіним щодо України

Рішення російського диктатора здійснити повномасштабне вторгнення в Україну було абсолютно провальним та помилковим. За майже 7 місяців війни Путін скоїв безліч воєнних злочинів. Переговори з ним не мають сенсу.

12.10.2022
Байден прокоментував можливість переговорів з Путіним щодо України
Ілюстративне фото

Про це в інтерв’ю CNN заявив президент США Джо Байден.

На переконання американського лідера, Путін бездарно переоцінив свою здатність вторгнутися в Україну та придушити її народ.

“Я гадаю, що його цілі не були раціональними. Я гадаю, він вважав, що його зустрінуть з розкритими обіймами, що Київ – це дім матері-Росії, і це місце, де його радо вітатимуть. І я гадаю, що він повністю прорахувався”, – сказав Байден.

Американський президент зауважив, що не бачить передумов для переговорів з Путіним на саміті Великої двадцятки наступного місяця в Індонезії.

“Це залежатиме від того, про що саме він хоче поговорити”, – сказав Байден.

Зокрема, Байден готовий обговорювати з Путіним питання ув’язненої в РФ зірки американського баскетболу Брітні Грінер, але про Україну говорити з ним особливого сенсу не бачить.

“Подивіться, він діяв жорстоко, він діяв жорстоко. Я думаю, що він скоїв воєнні злочини. Я не бачу сенсу зустрічатися з ним зараз”, – заявив Байден.

Він наголосив, що загрози з боку РФ можуть призвести до катастрофічних “помилок” і “прорахунків”. Байден також визнав, що ризик “ядерного апокаліпсису” через безрозсудну поведінку РФ зараз найвищий за останні 60 років. При цьому американський лідер уникнув відповіді на запитання, як США відреагують на ядерний удар по Україні. Байден не вірить, що Путін наважиться на такий крок, а усі погрози мають ефект дестабілізації.

Байден зазначив, що Пентагон заздалегідь розробив план дій на випадок, якщо РФ зважиться на використання тактичної ядерної зброї, удару російських військ по Запорізькій АЕС чи подібних дій.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.