70% українців вважають, що Зеленський має залишатися президентом до кінця воєнного стану

56% опитаних схвалюють діяльність Володимира Зеленського на посаді президента і 69% виявляють до нього нейтрально-позитивне ставлення.

18.06.2024
70% українців вважають, що Зеленський має залишатися президентом до кінця воєнного стану

Як свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), 70% опитаних українців погодилися з тим, що Володимир Зеленський має залишатися президентом України до кінця воєнного стану.

Не згодні з цим твердженням 22% респондентів.

Залежно від регіону проживання рівень згоди з цим коливається від 65 до 74%. «Тобто переважна більшість українців не піддають сумніву легітимність президента», — відзначають соціологи.

Крім того, 56% опитаних схвалюють діяльність Володимира Зеленського на посаді президента. Скоріше або повністю не схвалюють його діяльності 37%. Соціологи відзначають, що показник схвалення дій президента порівняно з вереснем 2023 року впав на 20%, проте залишається на високому рівні.

Респондентів також просили відповісти, яке з восьми слів / словосполучень краще описує їхнє ставлення до президента. Частка тих, хто ставиться до Зеленського із захопленням, упала з 33% у липні 2022 року до 8% зараз, але загалом 69% опитаних виявили нейтрально-позитивне ставлення до нього.

Водночас більшість українців (58%) згодні з твердженням, що українська влада не повинна йти на компроміси в переговорах, а Україна має продовжувати боротьбу, скільки буде потрібно. При цьому 65% вважають, що результати можливих перемовин з Росією мають бути винесені на референдум.

Опитування провів Київський міжнародний інститут соціології в рамках проєкту «Mobilise». протягом 26 травня — 1 червня. Методом телефонних інтерв’ю були опитані 2011 дорослих мешканців підконтрольних уряду України територій.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.