18 закладів профтехосвіти перейшли у комунальну власність Львівської облради

Рішення прийняли 6 лютого під час засідання сесії депутати Львівської обласної ради.

06.02.2024
18 закладів профтехосвіти перейшли у комунальну власність Львівської облради

Як повідомив Максим Козицький сьогодні під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати проголосували за те, щоб передати 18 закладів професійно-технічної освіти Львівської області з державної у комунальну власність облради. Йдеться про 9 закладів в межах Львова і 9, які розташовані по області.

Приблизно пів мільярда гривень за 5 років вклали у розвиток системи професійно-технічної освіти в області. Зараз на Львівщині є 44 навчально-практичні центри – це найбільша мережа в Україні. Відтак, передача цих 18 закладів – це про розвиток. Це шанс для них отримати краще управління та давати учням якісну конкурентну освіту.

«Дякую депутатам за те, що відклали політиканство, справді подумали про дітей та ухвалили виважене рішення», – зазначив очільник області Максим Козицький.

Повний перелік закладів, про які йдеться, а також, чому це було стратегічно важливо.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.