Між Україною та Молдовою відновили залізничне сполучення в обхід Придністровʼя

Оновлену залізничну ділянку Березине (Україна) – Басарабяска (Молдова) відкрили за участі міністра інфраструктури України Олександра Кубракова та міністра інфраструктури та регіонального розвитку Молдови Андрія Спину.

22.08.2022
Між Україною та Молдовою відновили залізничне сполучення в обхід Придністровʼя
Фото: "Укрзалізниця"

22 серпня Україна і Молдова відновили альтернативний залізничний маршрут для сполучення Одеси та Дунайських портів.Про це інформує пресслужба Міністерства інфраструктури.

Відновлення руху ділянкою відбулося в рамках роботи Міністерства інфраструктури зі збільшення пропускних можливостей на західних кордонах України з державами ЄС та Молдовою, зазначили у відомстві.

“Відновлення цього маршруту стало життєвонеобхідним на тлі постійних атак мосту через Дністровський лиман російськими окупантами. Відтепер маємо альтернативу – головний залізничний маршрут для сполучення Одеси та Дунайських портів — “Рені” та “Ізмаїл” надійно підключений до залізничного сполучення”, — сказав міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

У міністерстві розраховують, що зможуть досягти об’єму вантажоперевезень на цій ділянці в середньому на рівні 10 млн тонн на рік.

Кубраков також розповів, що українські залізничники відновили інфраструктуру не тільки на території України, а ще й на території Молдови.

Ділянка Березине – Басарабяска є одноколійною, а її довжина складає 22 кілометри. З них — на території України проходить майже 21 кілометр. Рух на ній був відсутній з 1999 року.

24 червня цього року Міністерство інфраструктури України та Міністерство інфраструктури та регіонального розвитку Молдови підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо розвитку залізничного сполучення, який передбачає відновлення залізничного руху на цій ділянці.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.