Професор Львівського університету виграв аукціон, щоб завадити забудові в центрі міста

Компанія “Левімпекс”, яка напередодні виграла аукціон з продажу нежитлових приміщень на вулиці Стефаника, не укладатиме договір про купівлю.

11.09.2024
Професор Львівського університету виграв аукціон, щоб завадити забудові в центрі міста

Про це повідомив директор компанії Олег Петрик у коментарі LVIV.MEDIA. Він розповів, що брав участь в торгах, щоб завадити розбудові. За словами Петрика, будівельна фірма хотіла викупити приміщення і згодом “забрати головний вхід і подвір’я”.

9 вересня відбувся онлайн-аукціон про продаж нежитлових приміщень площею 19,2 кв. м на вулиці Стефаника, 16. За результатами торгів, переможцем стала компанія “Левімпекс”, якою керує колишній соліст Львівської опери. Олег Петрик також є професором кафедри режисури та хореографії ЛНУ ім. І. Франка та керівником Львівської академії танцю, які розташовані у будинку, суміжному із приміщеннями, які виставляли на торги. Забудовники планували викупити приміщення, щоб мати змогу розбудувати будівлю, однак участі в аукціоні так і не взяли.

За словами Олега Петрика, він дізнався про плани будфірми, яка хотіла викупити приміщення для розбудови. Тоді звернувся до депутатів міськради, які підтвердили, що справді обговорювали можливість забудови цієї ділянки. Разом з приміщеннями, забудовник міг претендувати і на внутрішній дворик, і головний вхід до академії танцю, розповів Петрик. Щоби завадити можливій забудові, професор вирішив взяти участь в аукціоні. На аукціон “зайшли” двома учасниками. Крім Олега Петрика, участь в аукціоні взяла Софія Маркевич — асистентка та старша лаборантка кафедри режисури та хореографії. Однак забудовники на аукціон так і не подали свої заявки.

Як стверджує Петрик, приміщення з аукціону раніше належали Будинку культури й там раніше працювали художники. Професор хотів взяти приміщення в оренду, аби завадити забудовникам, однак аукціон скасувати було вже неможливо, тож йому довелось брати участь: “Мені сказали, що скасувати аукціон неможливо, я просив депутатів його скасувати… Кажу передайте нам оренду. Вони кажуть: “Ні, це проблемно, аукціон вже оголошений. Єдиний варіант — це вам брати участь в аукціоні”.

Для того, щоб взяти участь в аукціоні, учасники мали сплатити гарантійні внески — 181 344 гривень. Олег Петрик розповів, що наміру укладати договір про купівлю приміщень не має і готовий втратити суму гарантійного внеску.

Окрім “Левімпексу”, Олег Петрик є власником та керівником Львівської академії танцю, яка зареєстрована на тій же вулиці, що й приміщення з аукціону. Також професор є співвласником та керівником ТРК “Відродження” та керівником творчої спілки “Прем’єра”.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.