Медики у Львові фіксують збільшення захворюваності на Covid-19 серед дітей

Збільшення кількості захворюваності почалось із травня. Для порівняння, у квітні цього року із цими захворюваннями звернень не було.

25.07.2024
Медики у Львові фіксують збільшення захворюваності на Covid-19 серед дітей
Фото умовне

Про це повідомляє Центр дитячої медицини. Лікарня “Охматдит”.

За першу половину липня госпіталізовано 9 діток.

Багато дітлахів звертається до лікарні з Сovid-19 після часопроведення у літніх таборах, оскільки там зараз є скупчення дітей.

Важче переносять захворювання діти раннього віку: від народження до 3-ох років, пояснюють медики.

“У них важчий перебіг і часто є ускладкладення у вигляді пневмонії. Натомість, у старших діток по симптомах фіксуємо: підвищену температуру, болі у горлі та кашель. Це легкий перебіг”, – розповіла керівник багатопрофільної клініки педіатрії, лікар-пульмонолог Вікторія Бергтравм.

Лікарі очікують, що з вересня кількість захворюваності ще більше зросте.

Тож, аби ситуація не дійшла до епідемії батькам потрібно вже зараз готуватись до осені: провакцинувати дітей від Сovid-19 та грипу, намагатись обмежити перебування дітлахів у місцях скупчення та дотримуватись правил гігієни.

Окрім цього, чимало діток звертаються із кашлюком та вітрянкою. Тож, медики наголошують, що вакцинуватись треба і від цих захворювань.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.