СБУ затримала двох зрадниць, які “зливали” українські позиції під Бахмутом

До складу ворожої агентури входили дві мешканки Краматорська. Одна з них – медсестра бойового підрозділу Тероборони ЗСУ.

16.03.2023
СБУ затримала двох зрадниць, які “зливали” українські позиції під Бахмутом
Фото: СБУ

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

За вказівкою агресора вони збирали розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на Бахмутському напрямку. У “зоні особливої уваги” ворога були маршрути ймовірного переміщення важкої броньованої техніки українських військ у напрямку східного фронту.

Крім того, зловмисниці фіксували результати ворожих обстрілів по українській інфраструктурі для коригування повторних ворожих ударів.

Обох російських агенток затримали під час виконання ними розвідувального завдання.

За даними слідства, вони перебували на дистанційному зв’язку з кадровим співробітником російської воєнної розвідки. Вербування агенток він здійснював через представника розвідувального підрозділу 1-го армійського корпусу південного військового округу зс рф, до складу якого входить син однієї з фігуранток.

”У разі захоплення регіону агресор “гарантував”своїм поплічницям «керівні посади» в місцевій окупаційній адміністрації”, – зазначають в СБУ.

Під час обшуків за адресами проживання жінок, виявили мобільні телефони і ноутбук, які вони використовували для комунікації з російським “куратором”.

Одній із затриманих повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), іншій – за ч. 2 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України).

Суд обрав їм міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Коментарі

12:23
Львів’яни вкотре пікетують Садового через некритичні витрати
23 березня у Львові кілька десятків небайдужих львів'ян вчергове прийшли під вікна Андрія Садового вимагати зупинити витрачати кошти громади на непотрібні забаганки.
12:04
З Харкова до Бремена – як книги казкарки зі Львова дістаються до читачів у Німеччині
У Харкові вийшла брайлівська книга Лесі Кічури «Дух Різдва» й одразу полетіла до особливих читачів у Німеччині.
13:15
Під стінами Львівської міськради відбувся черговий мітинг щодо вимоги фінансування ЗСУ
16 березня у сонячний весняний день під стінами ЛМР вчергове зібрались небайдужі громадяни пікетувати Садового з вимогами збільшення фінансування ЗСУ.
20:05
«Дорожньо-тротуарні клани» Львова. Зовсім не казкові історії. Продовження
У попередній статті нами описано окремі аспекти тісної, а подекуди і кримінальної, співпраці «фахових» менеджерів «незмінного» мера Андрія Садового та обраних ними ж таких же незмінних дорожньо-тротуарних підрядників – «хижаків» бюджетних коштів міської казни.