Жінку, яка передала росіянам координати українських військових, посадили на 8 років

Шевченківський райсуд Києва визнав громадянку винною у незаконному поширенні інформації про розміщення українських військових.

24.02.2023
Жінку, яка передала росіянам координати українських військових, посадили на 8 років

Про це повідомляєСудовий репортер” із посиланням на вирок від 20 лютого.

За матеріалами справи, у період з кінця червня до серпня минулого року обвинувачена листувалась Telegram із працівником федеральної служби безпеки російської федерації.

20 червня жінка інформувала ворога, що у Святошинському районі Києва знаходиться Добровольче формування територіальної громади міста Києва. Наступного дня вона надіслала скриншот із Google maps, на якому відмітила червоною лінією місце і додала надпис: “Тут сидит всу один и сетка армейская закрыта”. Після цього переслала також відеозаписи, на якому видно камуфльовану маскувальну сітку.

1 липня зловмисниця знову відправилиа скриншоти і відеозаписи із локаціями Збройних сил України. Наступного дня вона написала росіянину в Telegram: “Прошлась возле школы вдоль забора они есть их достаточно. Но снимала только отель” і додада три відеозаписи, на яких відображено місце розміщення Збройних сил України у Святошинському районі.

6 липня жінка повідомила представнику фсб рф про знаходження ЗСУ в Голосіївському районні Києва, а 10 серпня – в Шевченківському районі і того ж дня була затримана правоохоронцями біля станції метро “Святошин”. Жінку одразу взяли під варту.

У суді громадянка повністю визнала вину. Розповіла, що їй у Viber написав чоловіку, який представився представником фсб. Потім вони перейшли у Telegram. Співрозмовник просив надавати йому інформацію про розташування військових та військової техніки, а також скидав їй адреси, по яких за його інформацією знаходилися військовослужбовці ЗСУ, а вона своєю чергою мала виїжджати зв цими адресами і робити відео- і фото- зйомку з відміткою координат.

Росіянина цікавило, чи є за вказаними адресами іноземна військова техніка. Його цікавила форма військовослужбовців, шеврони, тощо. У серпні вона мала зробити відеозйомку на вулиці Терещенківській у Києві та відправити координати росіянину, що вона й зробила та у подальшому була затримана співробітниками Служби безпеки України. Жінка заявила, що шкодує про скоєне, щиро розкаюється, усвідомлює свій жахливий вчинок під час війни і готова понести покарання.

Обвинувачена раніше не судима, вперше притягується до кримінальної відповідальності, заміжня. Її засудили до 8 років позбавлення волі.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.