У Литві запустили збір коштів на радари для української ППО

Вони допоможуть стежити за небом та ефективніше захищатися від ракетних ударів окупантів.

30.01.2023
У Литві запустили збір коштів на радари для української ППО
Фото: умовне

Литовці запустили нову акцію на підтримку України. Цього разу кошти збирають на закупівлю радарів для спостереження за повітряним простором. Про це пише видання Delfi.

У межах нової ініціативи Radarom об’єднуються чотири організації, які надають підтримку Україні, – Blue/Yellow, Laisvės TV, 1K Fundas та “Сильні разом” (Stiprūs kartu). До акції підключаються провідні ЗМІ Литви.

Із 30 січня до 24 лютого активісти намагатимуться зібрати щонайменше 5 мільйонів євро, на які закуплять радари для спостереження за повітряним простором.

“Суть цих радарів у тому, що вони дуже хороші. Звичайно, Україна має ці радари, без сумніву. Але це найновіші, найсучасніші, які допоможуть відстежити, звідки стріляють, у що стріляють – можна значно краще захищати об’єкти інфраструктури”, – заявив голова організації Blue/Yellow Йонас Охман.

На зібрані кошти активісти готуються купити радари ізраїльських виробників – ціна одного комплекту приладів сягає 1 мільйона євро. За словами організаторів акції, всі деталі переговорів узгоджено, наразі потрібні лише кошти.

Засновник Laisvės TV Андрюс Тапінас не сумнівається, що ця ініціатива знайде відгук і в інших країнах Європи.

“Ми покажемо, що розмови про те, що Литва, можливо, втомилася допомагати Україні – це цілковита нісенітниця”, – наголосив Тапінас.

Раніше у Литві зібрали кошти на три морські дрони для України.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.