Зеленський заявив, що хоче зустрітися з Сі Цзіньпіном

Президент сказав, що Китай є важливим партнером України

24.02.2023
Зеленський заявив, що хоче зустрітися з Сі Цзіньпіном

Президент Володимир Зеленський заявив, що хотів би провести двосторонню зустріч з лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Про це він сказав під час пресконференції в річницю початку повномасштабного вторгнення рф.

У Зеленського запитали, як він планує схиляти геополітично-віддалені від України країни на її сторону і протистоянні з рф.

“Перш за все я планую зустрітися з Сі Цзіньпіном. І вважаю, що це буде на користь нашим державам і безпеці у світі. У нас з Китаєм великий товарообіг. Питання не тільки у війні, питання у тому, що ми держава, яка зацікавлена зберегти економічні відносини”, – сказав президент.

За словами Зеленського, Китай поважає територіальну цілісність, а тому повинен зробити все, щоб росія покинула територію України. Президент також сказав, що потрібно поважати міжнародне право та Статут ООН і якщо Китай погоджується із цими тезами, то таким чином підтримує “формулу миру” від України.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.