Зеленський відповів на пропозиції зупинитися на лінії 23 лютого

Президент Володимир Зеленський зазначив, що вихід української армії на кордони 23 лютого – “не буде фіналом”.

16.12.2022
Зеленський відповів на пропозиції зупинитися на лінії 23 лютого

В інтерв’ю The Economist він також нагадав про гарантії безпеки для України.

“Це був би не фінал, тому що ніхто не розуміє, що означають гарантії безпеки. У нас був Будапештський меморандум. Мені сказали: “Не бійся, все добре, ядерної зброї немає. І це правильний шлях, і туди йде весь світ”. Але не весь світ прийшов, як ми бачили.

Ми віддали ядерну зброю, обміняли її на гарантії безпеки. Чи спрацювали ці гарантії? Ні. За агресію росії проти принципів миру, проти міжнародного права, проти багатьох речей, проти Статуту ООН і так далі. Чому тільки Україна платить таку високу ціну? Ми вдячні нашим уболівальникам, але платимо ми”, – зазначив Зеленський.

Президент України також наголосив, що проти заморожування війни.

“Чому я проти заморожування цієї війни? Бо на Донбасі ми це вже бачили. Вони забирають частину території, а потім заморожують її на певний час, щоб стати сильнішими окупантами, готовими до нових окупацій, і все.

Нам не потрібно втрачати людей без потреби. Зрозумійте: ми не воюємо з росією; росія воює з нами на нашій території. Вони повинні відійти. Звичайно, вони будуть платити поколіннями. Побачите, будь-яка агресія дорого коштує. Але це в майбутньому. Сьогодні так воно має закінчитися, бо інакше воно не завершене, воно просто заморожене. Просто залишити так, як зараз, сказати, ну давайте зупинимося, і вони заберуть Донбас, південь нашої країни, або його частину, а Крим їм залишиться… Чому? “Тому що час це зробити і ви повинні”? Не зможемо, ніхто б цього не пробачив”, – сказав Зеленський.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.