Заступник міністра оборони, відповідальний за тилове забезпечення ЗСУ, подав у відставку

Це сталося внаслідок скандалу з закупівлею продуктів для військових.

24.01.2023
Заступник міністра оборони, відповідальний за тилове забезпечення ЗСУ, подав у відставку
Фото: В’ячеслав Шаповалов

Заступник міністра оборони України Олексія Резнікова В’ячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, попросив звільнити його з посади. Про це йдеться на сайті Міноборони.

Причиною, з якої Шаповалов написав заяву про звільнення, офіційно назване його прагнення “не створювати загрози для стабільного забезпечення Збройних Сил України внаслідок кампанії звинувачень, пов’язаних з закупкою послуг харчування”.

Своєю чергою, міністр оборони України  24 січня підтримав прохання В’ячеслава Шаповалова щодо його звільнення та звернувся з відповідним поданням до Кабміну.

У Міноборони наголошують, що звинувачення, повʼязані із закупкою харчування для армії, є необґрунтованими та безпідставними, проте такий крок дозволить зберегти довіру суспільства та міжнародних партнерів та забезпечити об’єктивність під час додаткових уточнень та можливих розслідувань.

Нагадаємо, 21 січня у ЗМІ поширилась інформація, що Міноборони закуповує продукти для військових за врази завищеними цінами. 23 січня у НАБУ повідомили, що розпочато розслідування щодо закупівлі продуктів Міноборони.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.