З обмороженням і переохолодженням госпіталізували 17 людей на Львівщині

По допомогу до “швидкої” через холодові травми звернулося 19 людей.

08.12.2023
З обмороженням і переохолодженням госпіталізували 17 людей на Львівщині

Про це повідомляє “Суспільне”.

40-річного Василя госпіталізували до львівської лікарні святого Луки тиждень тому з обмороженням пальців на ногах. 7 грудня чоловіку зробили операцію, лікарям довелось провести ампутацію пальців.

Василь з Івано-Франківської області, приїхав до Львова в пошуках роботи. Розповідає три дні перебував на морозі на вулиці, тоді і отримав обмороження.

“У мене два роки тому було тоже обмороження, я працював на бетонних роботах і також так врятував себе сам вдома, а тут уже не було можливості. Я думав, що вони відійдуть, натирав олією. А тут кажуть, що діла не буде, треба в лікарню, а в лікарні кажуть, що обмороження таке, що трошки запізно звернувся”, — говорить пацієнт лікарні Святого Луки Василь.

За останні 10 днів в області було 19 звернень з переохолодженням і обмороженнями, з них 17 людей – госпіталізували з різними ступенями обмороження та загального переохолодження.

“Всі відкритті ділянки тіла в холодний період закривати – рукавиці, шарфи, шапки. Ну і зрозуміло, якщо ми відчуваємо, що наші руки дуже змерзли. Якщо є поколювання, біль в кінцівках, треба перейти у тепле сухе приміщення, зняти мокрі речі і найкраще — це пасивне або легко активне зігрівання. Тобто буде неправильно, якщо у вас змерзли руки, запхати їх в гарячу воду. Це буде сильний стрес для наших тканин, це має бути звичайне тепле приміщення, теплий чай, їжа”, — каже лікар бригади медицини катастроф Ігор Марчук.

Більше половини з тих, хто отримали холодову травму були у стані алкогольного сп’яніння

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.