Японія у червні прийме на лікування поранених українських військових

Українців лікуватимуть у головному військовому госпіталі Японії.

17.05.2023
Японія у червні прийме на лікування поранених українських військових

Японія візьме на лікування поранених українських солдатів. Про це поінформовані джерела з японського уряду розповіли виданню Kyodo News.

Стверджується, що певна кількість українських бійців прибудуть на лікування в Центральний госпіталь Сил самооборони в Токіо вже в червні – для надання медичної допомоги та проходження фізіотерапії.

За словами джерела, японський уряд хоче продемонструвати сильнішу прихильність Україні напередодні саміту “Великої сімки”, який почнеться в п’ятницю. Рішення про прийом поранених солдатів, в тому числі тих, що підірвалися на мінах, ухвалено у відповідь на відповідний запит України.

Видання зазначає, що в Японії існують суворі правила щодо експорту зброї, тому офіційний Токіо не може передати Києву танки, винищувачі і далекобійну артилерію, але пропонує засоби нелетального захисту – бронежилети, каски і безпілотники.

За словами джерела, японський уряд поки не затвердив остаточно, чи візьме він на себе витрати на лікування українців.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.