“Якщо ви не хочете бути сліпим інструментом в руках ворожої пропаганди, кидайте ту чорну справу – підтакувати тільки тому, що патріотично звучить!”, – Огура

Спитав якось одного знайомого, що частенько вживає термін ІПСО, «а що воно таке»? І чувак завис, я навіть відчув, як у нього дупа червоніє… Нє, ну, я давно знаю, що народ, зазвичай, «не рубає»…але захопливо підхоплює…

28.08.2023
“Якщо ви не хочете бути сліпим інструментом в руках ворожої пропаганди, кидайте ту чорну справу – підтакувати тільки тому, що патріотично звучить!”, – Огура
На фото: Володимир Огура, засновник приватної школи “Ерудит”

Хм…тоді почнемо спочатку! Отже, ІПСО – інформаційно-психологічна спец-операція! Думаю, термін вигаданий мockaлями, принаймні, колись давно зустрічався лише в їхніх групах. Може таке бути, що спецпідрозділ, який вигадує ІПСО, «працює» лише в нашій уяві! І це, всього лиш, боти, не дуже звʼязані зі спецслужбами! А може, і ні! Але, то не головне!

Головне – інше!
Якби я був мockaльом, спецслужбістом, якому доручили проводити ІПСО проти українців, то не став вигадувати всякі дурниці про «распятих мальчікав» абощо! А використовував би проти нас правду. Справжню! Без прикрас! Але обовʼязково з точки зору ультрапатріота, опозиційного до діючої влади!

Лаяв би путіна, ненавидів би всіх москалів, і мертвих, і живих, і ненароджених! Але і це не головне! Головне, ненавидів би нашу владу…як патріот! Правдивий! Бо правдивий патріот той, хто ненавидить владу…

А далі – ось так!
Люта ненависть до українського Президента! Бо він єврей (в москалів це вважається смертним гріхом!). Бо «всі знають», що наркоман! «Камсамолєц» вже не йде, крім того, в них – камсамолєц, то не гріх, а «добре діло»!

Він – зрадник, хотів зрадити з першого дня, зраджує постійно (неясно, правда, чому зрада не дає результатів, але то пофіг! Нє, результат є, Чонгар розмінував, і дороги збудував для рускіх танків! Ультрапатріоти- в них погано з аналітикою і висновками, тому, справді, пофіг!

З найкращого воєначальника допоміг би ліпити ідола успішного і безгрішного! Такого ідеального, щоб народ був готовий на нього молитися! А тоді протиставив його Президенту! Створив би ілюзію внутрішніх конфліктів. Грав би на збільшенні популярності військового і зменшенні – Президента! По-перше, роздмухує заздрість, по-друге, дооцінює одного і дискредитує іншого, по-третє, якщо воєначальник раптом схибить, ах, як буде боляче! І, нарешті, можна реально позбутися самого воєначальника, який є ефективним, ще й з деморалізацією суспільства, як побічний ефект!

Підігрівав би тему корупції, невігластва у владі, зловживання серед військової верхівки, брак патріотизму і моралі у владі! Тут підходить усе, що є в наявності!
«Яйця по сімнадцять» – вони ж є, їх і вигадувати не треба! Воєнкоми, що нажились на війні – реальні, вибирай будь-якого, від району, до області, і не помилишся! депутатський корпус великою мірою – люди, що живуть окремим від держави життям, теж можна вибрати без проблем, скільки треба. «Поки народ на своїх плечах несе тягар війни, вони, упирі прокляті…» – а прикладів – безліч! Головне, підігрівати суспільну думку, тримати ії в напрузі, нагадувати про кожен випадок постійно!
А, як раптом державна машина зверне увагу, і почне боротись з тією вакханалією, обовʼязково сказати, що це все дешева демонстрація, показуха, вибірковість і популізм!

Ще б висвітлював стан енергетичноі системи, як вона нещадно розгромлена, як багато часу треба на відновлення, як всі знову залишаться без електроенергії, бо будуть обстрілювати, і є реальна небезпека замерзнути!

Оце, знаєте, після ракетного удару по Львову читаю дурниці типу: «вимагаю виділити кошти з міського бюджету на ППО для Львова», «Львів повністю беззахисний, все ППО в Києві»! О! Саме так і робив би, якби був рускім іпсошником! «Кошти з міського бюджету для оборони Львова» – ну, таке собі удільне князівство, ні, ще не сепаратизм, але ж треба «себе» захистити! «Все в Києві» – дарма, що це абсолютно правильно, що Київ і має бути захищений максимально, але… «клята власть, в Києві засіла, і себе захищає, поки ми тут …, беззахисні»!
Ще б додавав, що влада зумисно хоче винищити Львів, бо тут живе критична маса ультрапатріотів опозиційних (насправді писав би просто «патріотів», а ще «думаючих людей», тих, хто «послідовно відстоюють інтереси…»

Знаєте, як дискредитується героїзм? Памʼятаєте легенду про «привида Києва»? Льотчика, що захищав небо, коли не було нічого? Так склалося, що я дуже багато читав про військових льотчиків, особливо мемуарів періоду Другої Світової. Так, швидкості та обладнання змінилося, але основні засади повітряного бою залишились незмінними! Тож кількість «збитих» не могла зростати в такій прогресії! І, коли прочитав, що «привид Києва» збив черговий, якийсь там, по рахунку, літак, озвучив знайомим: «зараз заженуть цифру збитих до захмарної кількості, і навіть повний профан зрозуміє, що це дурня! Так працює руска ІПСО!»

Або, ось, з нового! Пишу про «героїчну» еміграцію з західних регіонів, а тут коментар, погано перекладеною з російської: «це ж ви звинувачуєте в тому числі жінок, що вивозили дітей з Херсону, Харкова, Лиману»…причому, мockaль з присмаком такого ультра патріотизму, з присоромленням і протиставлянням…а з іншого боку, «втікачки від страшної війни у Львові» підключаються: «там самі мockaлі понаїжджали, по тих Італіях(а хто мав понаїжджати? Весь Львів повинен був виїхать? Разом з Франківськом?! Чого вас дивує, що біженки з України російськомовні? Та бо вони виїхали з Маріуполя! Мене більше дивує, чого там україномовні? В них лише паспорти українські, а самі вони…і, якби не мииииии, то нікому було б за Неньку вступитись закордоном!» І не треба ніяких іпсошників! Самі підставляються!

Ага! …іще! Класика! Хтось «довго шукав і, нарешті, знайшов»! Це ж треба, яке бажання. І описав, читайте: «В серіалі «Слуга народу», епізод, де аварія на шахті у Львові. Європа не допомагає, зʼявляються «російські рятувальники з Донбасу»! Далі йде набір «брєду» про братскіє народи і майбутнє примирення, бо ж «Слуга» – зрадник! І нікого не бентежить, що «російські рятувальники» – це російськомовні! А Донбас – це Україна? Ультрапатріоти вже випили пінту ненависті!
Аналогічна історія: в поранених бійців першим ділом забирають зброю, бо вони, як чують рускій язик медпрацівників, то думають, що потрапили в полон! Це я в «реєстрової опозиції» взяв, не в якогось діда Микити!

Часто, аби «створити» ІПСО, достатньо вибрати «правильний бік» дискусії, і постійно їі загострювати! Вибрати дуже легко! «Правильний бік» для іпсошника – завжди протилежний від офіційної позиції держави, влади! Головне, аби патріотичніший від владного, бо промоскальський не має цінності! Зауважили, що ніхто не чіпляється до всяких опзжшників? А чого? Ну, бо з ними «і так всьо ясно»! Хоча, якраз з такими і треба було б розібратись в першу чергу!

І, нарешті, найважливіше: будь-що можна «записати» до ворожого ІПСО! Знаєте, як це робиться? «Ця інформація в такому вигляді вперше зʼявилася на окремих російських пабліках, і була підхоплена…бла-бла-бла…». І всьо, ви колаборант! Наприклад, «це в рускіх пабліках пишуть, що стріляли по виставці розробок бойових дронів, щоб себе виправдати, а, насправді, в свято Преображення Господнього стріляли по центру мирного міста в вихідний день (останнє найсмішніше, бо війна, вона ж лише в робочі дні з девʼятої до шостої, правда ж?!)!» !

Тому, отако, панове! Якщо ви не хочете бути сліпим інструментом в руках ворожої пропаганди, кидайте ту чорну справу – підтакувати тільки тому, що патріотично звучить! Бо ви часто підігруєте ворогу, і деморалізуєте українців довкола! Памʼятайте! Добрими намірами завжди була вистелена дорога до пекла! А зараз – і поготів!

На фото: дон Густаво, не з Сицилії, з Чернівців…але хто б розбирався, якби я не написав!

Автор: Володимир Огура

Джерело

 

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.