Уряд дозволив вручати повістки незалежно від місця військового обліку

Кабінет міністрів України передбачив, що “територіальні центри комплектування” (військкомати) можуть здійснювати призов на військову службу під час мобілізації й на особливий період незалежно від місця перебування чоловіків на військовому обліку.

11.04.2023
Уряд дозволив вручати повістки незалежно від місця військового обліку
Фото: умовне

Уряд вніс зміни до положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, затвердженого постановою КМУ №154 від 23 лютого 2022 року. Про це йдеться у постанові Кабміну №318 від 7 квітня.

“Здійснення заходів оповіщення та призову громадян на військову службу за призовом осіб під час мобілізації, на особливий період, відповідно до порядку мобілізаційного розгортання, визначеного Міноборони та Генеральним штабом Збройних Сил – незалежно від місця їх перебування на військовому обліку”, – йдеться в поправках.

Відтак, військкомати оповіщатимуть та призиватимуть на військову службу громадян (крім військовозобов’язаних та резервістів СБУ та Служби зовнішньої розвідки):

  • офіцерського складу;
  • з-поміж резервістів в особливий період, зарахованих до військового оперативного резерву;
  • під час мобілізації, на особливий період незалежно від місця їх перебування на військовому обліку.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.