У жительки Тернопільщини шахраї вкрали понад 20 тисяч гривень

Вона намагалась отримати грошову допомогу.

22.02.2023
У жительки Тернопільщини шахраї вкрали понад 20 тисяч гривень
Фото: умовне

Про це повідомляє пресслужба поліції Тернопільської області. 

Мешканка села Біла знайшла в інтернеті сайт з інформацією про матеріальну допомогу. Через меседжер вона сконтактувала з псевдоконсультанткою, яка ніби-то допомагала оформити виплату. 

Для цього жінку попросили вказати персональні дані для зарахування грошей. Як тільки вона це зробила, їй почали надходити смс-повідомлення для підтвердження банківських операцій. 

“Сама того не усвідомлюючи, краянка допомогла невідомій особі привласнити її заощадження – 23141 гривні”, – підсумували у поліції. 

За фактом шахрайства розпочате досудове розслідування.

У кіберполіції закликають громадян бути пильними та радять отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел. 

“Не варто переходити за сумнівними посиланнями та не потрібно вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах”, – додають правоохоронці. 

Нагадаємо, телефонний аферист викрав з картки у жителя Тернопільщини понад 50 тисяч гривень.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.