У Ватикані роз’яснили слова Папи Римського щодо війни в Україні

У Ватикані опублікували роз’яснення висловлювань Папи Римського Франциска про російське вторгнення до України. Заява з’явилася після того, як очільник католицької церкви назвав пропагандистку Дар’ю Дугіну «невинною жертвою війни».

30.08.2022
У Ватикані роз’яснили слова Папи Римського щодо війни в Україні
Папа Римський

Про це йдеться у комюніке, яке оприлюднили на сайті Ватикану, передає “Громадське”.

Там зазначили, що в контексті війни Папа Римський та інші його представники робили численні заяви. Їхня мета — «закликати пастирів і вірних до молитви, а всіх людей доброї волі — до солідарності та зусиль, спрямованих на відбудову миру». Однак упродовж останніх днів тривали дискусії щодо політичного значення виступів понтифіка.

«Слід наголосити, що слова Святішого Отця щодо цього драматичного питання потрібно розуміти як голос, піднесений на захист людського життя та цінностей, пов’язаних із ним, а не як політичну позицію», — наголошують у пресслужбі.

Додають, що позиція Папи Римського щодо війни, яку розв’язала росія, чітка: він засуджує її як морально несправедливу, неприйнятну, варварську, огидну та святотатську.

У роз’ясненні не згадуються слова Папи щодо Дугіної, після яких МЗС України викликало апостольського нунція. У відомстві наголосили, що слова Франциска несправедливо прирівнюють агресора та жертву.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.