У Польщі будують швидкісну трасу до кордону з Україною за 2,5 мільярда злотих

Польське місто Холм з’єднають з українським кордоном швидкісною магістраллю.

22.06.2023
У Польщі будують швидкісну трасу до кордону з Україною за 2,5 мільярда злотих

Як повідомляє “Ukraine.pl”, Генеральна дирекція національних доріг і автострад уже має контракти на будівництво нової траси S12. Йдеться про будівництво швидкісної дороги від містечка Пяски, що на схід від Любліна, до польсько-українського переходу в Дорогуську.

Будівництво дороги протяжністю близько 75 км розділено на чотири ділянки. І всі вони вже мають своїх виконавців. У понеділок GDDKiA підписало договір із Stecol Corporation на проектування та будівництво останньої ділянки – від Дорогуська до Холма.

Не вистачає контракту на 6-кілометрову ділянку в районі розв’язки у Дорогуську. Його вирізали з початкового плану, оскільки там знайшли промислові відходи. Тож вирішили, що швидкісна дорога піде в обхід полігону. Однак це вимагає отримання всіх дозволів на інвестиції з самого початку. Триває робота над проектною документацією.

Вартість будівництва траси у Люблінському воєводстві становить приблизно 2,5 мільярда злотих. Об’їзна дорога Холма має бути готова у 2025 році. Ділянки Пяски – Дорогуча та Холм – Дорогуськ мають відкрити через рік, а останній фрагмент – у 2027 році.

Підрядник матиме 39 місяців для реалізації інвестицій, не враховуючи зимовий період (з 16 грудня по 15 березня). Генеральна дирекція національних доріг і автомагістралей Польщі очікує, що будівництво закінчиться у 2027 році.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.