У Німеччині заявили про «канібалізацію» своїх військ через військову допомогу ЗСУ

Голова Асоціації федеральних збройних сил Німеччини (DBwV) Андре Вюстнер застеріг від подальших постачань зброї в Україну зі складів Бундесверу, заявивши про загрозу «канібалізації військ» Німеччини.

18.09.2022
У Німеччині заявили про «канібалізацію» своїх військ через військову допомогу ЗСУ
Фото: умовне

Про це Андре Вюстнер сказав в інтерв’ю RND, передає “Громадське”.

Він заявив, що в Німеччині дуже добре розуміють прагнення України отримати важке озброєння.

«Ми можемо уявити собі, наприклад, передавання бронетранспортерів із запасів промисловості. Однак, на нашу думку як професійної асоціації, більше не є можливим постачання зброї та боєприпасів Бундесверу. Кожне окреме постачання веде до його ослаблення», — сказав Вюстнер.

Він додав, що «багато хто в Бундесвері» побоюється, що така політика подальшого «канібалізму» своїх військ матиме негативні наслідки — не лише на інколи нестабільну матеріальну оперативну готовність, але й на зобов’язання перед НАТО.

«Тому наша вимога: жодних постачань із запасів Бундесверу. І, що не менш важливо: негайна закупівля заміни систем, які вже були надані», — сказав Андре Вюстнер.

Зазначимо, Асоціація федеральних збройних сил Німеччини — позапартійна та фінансова незалежна асоціація, яка представляє інтереси чинних військовослужбовців, резервістів, колишніх військових, цивільних членів Бундесверу тощо у питаннях службового, соціального та пенсійного права. Асоціація також бере участь у безпекових та соціально-політичних дебатах.

У відповідь посол України в Німеччині Андрій Мельник розкритикував цю заяву: «Ви описуєте військову допомогу Україні, що зазнала нападу, як “канібалізацію” збройних сил Німеччини? Що це за огидні терміни? Вам варто отямитися від цієї маячні».

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.