У Німеччині відповіли на пропозицію Польщі передати Україні ППО Patriot

Міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт прокоментувала запит Польщі про розміщення на заході України зенітно-ракетних комплексів Patriot. Вона заявила, що таке розгортання має бути узгоджене з НАТО.

25.11.2022
У Німеччині відповіли на пропозицію Польщі передати Україні ППО Patriot
Фото: умовне

Про це пише Bloomberg.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак звернувся з проханням про переміщення Patriot пізно ввечері в середу. Це прохання надійшло через кілька днів після того, як країни уклали угоду про протиповітряну оборону, за якою німецькі ракети Patriot і винищувачі будуть розгорнуті в Польщі.

“Ці системи Patriot, які є частиною інтегрованого планування протиповітряної оборони НАТО. Ось чому було можливо зробити цю пропозицію Польщі”, — заявила Крістін Ламбрехт журналістам у Берліні в четвер після переговорів зі своїм естонським колегою. — Будь-яка пропозиція, що відхиляється від цього, тепер повинна бути обговорена з НАТО і з нашими союзниками”.

Німеччина зробила пропозицію розмістити в Польщі винищувачі Patriot менш ніж через тиждень після того, як в результаті ракетного удару загинули дві людини в селі поблизу кордону з Україною, що викликало побоювання значної ескалації у відносинах між НАТО і Росією. Блащак, своєю чергою, сказав, що попросив Німеччину перемістити зброю ще далі — на схід Польщі після нової серії ударів з боку Росії, додавши, що “вони повинні захистити Україну від подальших жертв і відключень електроенергії і підвищать безпеку на нашому східному кордоні”.

Нагадаємо, раніше Польща прийняла пропозицію Німеччини щодо розміщення систем ППО Patriot на кордоні з Україною.

Після цього міністр оборони Польщі Маріуш Блащак звернувся до Німеччини з проханням передати Україні ЗРК, які призначалися для його країни.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.