У НАТО прокоментували заявку України на вступ до Альянсу

Генсек НАТО Єнс Столтенберг прокоментував подачу Україною заявки на вступ до Альянсу. Фактично він ухилився від прямої відповіді, чи підтримує цей крок, і зазначив, що НАТО не вступає у війну з росією.

01.10.2022
У НАТО прокоментували заявку України на вступ до Альянсу
Єнс Столтенберг

Заяву генсек зробив на брифінгу 30 вересня, передає “Громадське”.

Він вкотре наголосив, що Україна має право обрати свій шлях, а рішення про членство ухвалюється всіма тридцятьма членами Альянсу.

“Кожна демократія в Європі має право подати заявку на членство в НАТО, і союзники по НАТО поважають це право. І ми знову і знову заявляли, що двері НАТО залишаються відчиненими, і ми продемонстрували це останніми роками”, — зазначив Столтенберг.

Генсек нагадав, що союзники НАТО на саміті НАТО в Мадриді у червні 2022 року чітко заявили, що підтримують право України обирати свій власний шлях, щоб вирішувати частиною яких угод з безпеки вона хоче бути.

“Рішення про членство, звісно, ​​має бути ухвалене всіма 30 союзниками, і ми ухвалюємо ці рішення консенсусом”, — наголосив генсек.

За його словами, головними зусиллями союзників по НАТО зараз є надання негайної підтримки Україні, щоб допомогти їй захиститися від російського вторгнення.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.