У мешканця Львівщини конфіскують собаку за напад на сусідського пса

Пустомитівський районний суд Львівщини визнав винним у порушенні правил утримання тварин чоловіка, чий собака породи ягдтер’єр, який напав на сусідського шпіца.

02.04.2024
У мешканця Львівщини конфіскують собаку за напад на сусідського пса

Випадок трапився 12 січня 2024 року у селі Малечковичі, що під Львовом. Чоловіка звинувачують у тому, що його собака породи ягдтер’єр напав на шпіца, який перебував на прибудинковій території сусідів. Собака схопив шпіца та втік за межі земельної ділянки. Про цей випадок повідомили поліцію, яка склала щодо власника мисливського собаки матеріали про адмінправопорушення, повідомляє  Zaxid.net.

Німецький ягдтер’єр – це порода мисливських собак, виведена спеціально для полювання. Їх не заводять в якості компаньйонів, це собаки, які потребують регулярного полювання.

Обвинувачений не визнав своєї провини. У своїх письмових пояснення він заявив, що близько 17:00 12 січня він виявив сусідку та невідомого йому чоловіка на подвір’ї. Вони заявляли, що його собака породи ягдтер’єр схопив шпіца та поніс на його подвір’я. За словами обвинуваченого, вони близько години оглядали територію, але шпіца, його крові чи решток собаки не виявили. Обвинувачений заявив, що сусідка йому погрожувала, тому він сам звертався у поліцію. Чоловік вважає, що, оскільки на його подвір’ї не виявили труп собаки, то справу треба закрити.

Власниця шпіца розповіла суду, що бачила, як її собаку схопив ягдтер’єр та поніс на сусіднє подвір’я. Між будинками є огорожа, через яку може пролізти собака. Жінка заявила, що повідомила про випадок на 102, але після цього до неї подзвонив дільничний, сказав, що перебуває на лікарняному, та зможе оглянути територію 15 січня. За словами власниці шпіца, вона змогла потрапити на сусідську територію лише через кілька годин із іншим мешканцем цього села. Жінка заперечує, що погрожувала власнику ягдтер’єра.

Жінка надала суду записи з камер відеонагляду, якими обладнаний її дім. На записі видно, як сусідський собака схопив її шпіца та поніс за межі подвір’я.

Справу розглянув суддя Володимир Мусієвський, який дослідив усі матеріали справи та визнав чоловіка винним у порушення правил утримання тварин, оштрафувавши його на 1700 грн з конфіскацією ягдтер’єра. Постанову ще можна оскаржити.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.