У Львові закликають підписати петицію, щодо передачі собору РПЦ у власність громади

Йдеться про Свято-Георгіївський кафедральний собор, що на вулиці Тараса Бобанича “Хаммера” у Львові. 

23.01.2023
У Львові закликають підписати петицію, щодо передачі собору РПЦ у власність громади
Фото: Свято-Георгіївський кафедральний собор

Відповідну пропозицію висунув львів’янин Андрій Маринюк.

“Попри всі заяви, УПЦ (нібито не МП) досі є частиною РПЦ, яка продовжує здійснювати свою діяльність в Україні. У 2022 році на територіях храмів, які належать УПЦ (нібито не МП) Служба безпеки України багаторазово проводила безпекові заходи в ході яких вилучала антиукраїнську літературу та символіку. Священники УПЦ (нібито не МП) неодноразово були викриті в антиукраїнських закликах та підтримці росії”, – йдеться у тексті петиції. 

Маринюк зазначає, що наразі Свято-Георгіївський кафедральний собор є головним осередком УПЦ (нібито не МП, а фактично РПЦ в Україні) на території Львівщини.

“Зважаючи на вищенаведене, пропоную вилучити Свято-Георгіївський кафедральний собор з користування УПЦ (нібито не МП) те передати його у власність Львівської міської громади з можливістю подальшого використання саме українськими релігійними громадами”, – підсумовує він.

Цю ініціативу прокоментував заступник голови Львівської облради Юрій Холод.

“Звернувся вже десь 2 тижні тому до обласної прокуратури і до міського голови Львова розпочати цей процес. Це був би добрий капеланський центр”, – зазначив Холод. 

Петицію можна підписати за посиланням.

Нагадаємо, 14 грудня СБУ провела обшуки в кафедральному соборі УПЦ МП у Львові.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.