У Львові суд покарав батьків, чиї діти вигукували нацистські вітання

Залізничний районний суд Львова визнав винним у неналежному виконанні батьківських обов’язків батьків трьох школярів, які у приміщенні ліцею вигукували «Зіґ хайль» одночасно з нацистським вітанням.

08.03.2024
У Львові суд покарав батьків, чиї діти вигукували нацистські вітання

Випадок трапився 5 лютого 2024 року у приміщенні львівського ліцею «Гроно», що у мікрорайоні Левандівка. Приблизно о 14:00 троє неповнолітніх хлопців у приміщенні ліцею вигукували «Зіґ хайль» одночасно з нацистським вітанням, повідомляє Zaxid.net.

Нацистське вітання зазвичай складається із піднятої правої руки та вигуку «Хай живе Гітлер!» (Heil Hitler). «Зіґ хайль» часто повторював Адольф Гітлер наприкінці своїх промов. Нацистські висловлювання та жести є забороненими в Україні відповідно до ЗУ «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Про цей випадок повідомили поліцію, яка склала щодо батьків учнів протоколи про неналежне виконання батьківських обов’язків. У судових постановах не вказаний вік школярів, чи клас, у якому вони навчаються. Батьки дітей визнали свою провину в неналежному виконанні батьківських обов’язків.

Усі справи розглянув суддя Дмитро Боровков, який визнав батьків школярів (Галину Митюк, Семена Пігура та Галину Стецій) винними у вчиненні адмінправопорушення, оштрафувавши кожного на 850 грн, також вони мають сплатити по 605 грн судового збору. Постанови ще можна оскаржити.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.