У Львові прооперували 5-місячну дівчинку з жировою пухлиною

Львівські лікарі видалили жирову пухлину 5-місячній дівчинці з Херсонщини. Утвір тиснув на спинний мозок, через це порушилася рухливість ніжки.

13.10.2023
У Львові прооперували 5-місячну дівчинку з жировою пухлиною

Про це повідомила пресслужба Першого ТМО Львова.

Сім’я Мельників із окупованого міста Берислав, що на Херсонщині. Рік тому родина виїхала на Львівщину, де народилася їхня донька Вікторія. На 33 тижні вагітності лікарі діагностували в дитини ваду розвитку — спінальну ліпому. Вікторія народилася на 37 тижні вагітності у Першому ТМО.

Спочатку хірурги вирішили оперувати дитину у 6 місяців, коли вона підросте і зміцніє, однак через те, що утворення швидко росло, операцію провели на місяць раніше.

“МРТ показало, що жировик збільшився в 4 рази і займав уже третину хребта — в ділянці від живота до сідниць. Крім того, батьки крихітки помітили, що ліва нога їхньої донечки, втрачає чутливість, слабне та викривляється. Тож лікарі негайно взялися оперувати Вікторію”, — розповіли у Першому ТМО.

До цієї операції залучили різних спеціалістів та високотехнологічне обладнання. Втручання тривало шість годин.

Операція минула успішно. Рана добре гоїться, а функціональність ніжки повністю відновилася. Вікторія вже повернулася до тимчасового дому — в місто Жидачів. А після перемоги батьки планують повернутися з донечкою на рідну Херсонщину.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.