У Львові лікують захисника, який втратив зір на війні

Пристосуватися до нових реалій життя допомагають 42-річному воїну Богдану Шину. Захисник втратив зір в боях на Лисичанському напрямку.

07.12.2023
У Львові лікують захисника, який втратив зір на війні

У березні 2022 року Богдан добровільно доєднався до Сил оборони та поповнив лави Нацгвардії. А вже за понад рік війни чоловік втратив ліве око, а праве, хоч і збереглося фізично, але бачити ніколи вже не буде, повідомляють у центрі UNBROKEN Ukraine.

«Ми вийшли на позиції. Ворог одразу почав нас штурмувати. Летіло в нас усе, і одна з мін прилетіла до мене. Пам’ятаю лише вибух, яскравий спалах в очах – і все. Далі я втратив свідомість», – розповів воїн.

У Києві волонтери підібрали незрячому ветеранові тростину і вчили пересуватися з її допомогою. Потім він потрапив до Львова, у центр Незламні, адже тут діє новий напрям реабілітації: для військовослужбовців, які втратили зір на полі бою.

Львівські спеціалісти допомогли Богданові краще адаптуватися до життя в побуті та поза межами лікарні. Зокрема, тут Богдан вперше після поранення сів за ноутбук та вчився ним користуватися – вже з допомогою спеціальних голосових програм для незрячих.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.