У Львові інспектори з паркування виписали за тиждень штрафів на 1,7 млн грн

Кошти від сплати штрафів надходять до міського бюджету Львова.

10.01.2023
У Львові інспектори з паркування виписали за тиждень штрафів на 1,7 млн грн
Фото: умовне

У Львові за минулий тиждень інспектори з паркування оштрафували 5 189 водії за порушення правил зупинки/стоянки авто, на загальну суму 1 754 880 грн. Про це повідомили в управлінні безпеки Львівської міської ради.

Там нагадали, що мінімальний розмір штрафу – 340 грн. Втім, залежно від специфіки правопорушення, він може збільшуватися до 680 грн. Якщо ж водій-порушник не сплачує штраф впродовж 10 днів, то сума подвоюється.

“Водіїв штрафують і за несплату послуг платного паркування. В такому разі накладається штраф у 20-кратному розмірі від вартості години паркування”, – додали в управлінні безпеки ЛМР.

Також через порушення правил стоянки за минулий тиждень на арешт-майданчик евакуювали 98 автомобілів. Щоб повернути своє авто, власник повинен сплатити 2 тис. 234 грн за послуги евакуатора, ще 140 грн коштує одна доба зберігання авто на майданчику.

Торік до міського бюджету Львова надійшло 50,2 млн грн від сплати штрафів за порушення правил стоянки/зупинки автотранспорту. Загалом, інспектори з паркування виписали  260 844 повідомлень про притягнення водіїв до адміністративної відповідальності. Як додали в міському управлінні безпеки, через порушення правил стоянки, за минулий рік на арешт-майданчик евакуювали 3 577 автомобілів.

Водіїв закликають не паркувати свої авто з порушенням правил дорожнього руху, зокрема, під знаком “зупинка заборонена”, “стоянка заборонена”, на перехрестях. Хаотичне паркування ускладнює дорожній рух, а також, в умовах воєнного стану, проїзд спецтранспорту, який забезпечує життєдіяльність міста та допомагає Збройним силам України.

Перелік майданчиків для паркування можна перегляглянути на Геопорталі Львова.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.