У львівському тролейбусі стався мовний скандал

Конфлікт почався через зауваження російськомовній контролерці.

19.05.2023
У львівському тролейбусі стався мовний скандал

19 травня мешканка Львова Діана Стецюк стала свідком неприємної ситуації в одному із тролейбусів, пише «Варта-1». 

«Все почалось з того, що у 22-й тролейбус зайшли контролери та почали перевіряти квитки. Один пан помітив, що одна з контролерів розмовляє російською мовою. Він зробив зауваження, на що вона проігнорувала та вийшла на наступній зупинці. Історія продовжилась, коли жінка старшого віку запитала у водія чому він впускає контролерів, які не зафіксувались у нього та розмовляють не державною мовою. Питання водій проігнорував», – зазначила Діана.

Дівчина також зауважила, що позаду сиділи жінка та хлопець (вони були в стані алкогольного сп’яніння), які звернулися з криком до жінки, яка поставила водію питання щодо контролекри, яка говорила російською.

«Я тоже гаварю па рускі. І што, мєня тєпєрь разстрєлять?» – вигукнула нетвереза жінка.

До своїх слів Діана оприлюднила відео, де чути, як п’яна пасажирка російською мовою погрожує та розповідає, що «в росії нормальні люди».

«Було багато нецензурної лексики, поливання брудом, а також погрози «щоб у твою хату ракета прилетіла» тощо», – наголосила львів’янка, розповідаючи деталі інциденту.

 Відео містить ненормативну лексику

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.