У Львівській опері проводять перевірку через артистів, які не повернулися з гастролей

2 березня у Львівській національній опері відбулися збори балетної трупи.

04.03.2024
У Львівській опері проводять перевірку через артистів, які не повернулися з гастролей

Генеральний директор-художній керівник Василь Вовкун та фахівець з міжнародних відносин Остап Громиш підбили підсумки двох гастрольних турів Тайванем, Естонією і Фінляндією та обговорили майбутні творчі плани. Василь Вовкун подякував артистам балету за успішні виступи та гідне представлення театру на міжнародній арені, повідомляє пресслужба Львівської опери.

Зокрема, обговорили й ситуацію стосовно артистів, які не повернулися з гастролей.

“Для ЗМІ, що активно цікавляться цим інцидентом, наголошуємо: станом на сьогодні артистка балету Юлія Михаліха-Рома повернулася до роботи в театрі. Щодо інших двох артистів – відповідно до чинного трудового законодавства адміністрацією театру проводиться внутрішня службова перевірка і зʼясування мотивів та обставин вчинку артистів. Ми вдячні медіа за пильну увагу до діяльності нашого театру та висловлюємо щирі сподівання, що наші мистецькі події, культурні ініціативи та масштабні премʼєри викликатимуть не менш активний інтерес та розголос”, – зазначили у повідомленні.

Як повідомили Бомку джерела у Галицькому ТЦК, причиною втечі могла стати повістка, яку отримав один з артистів. Другий – не повернувся з почуття поваги та вірності чоловічій дружбі між цими танцівниками балету.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.