Цей 600-літній готичний портал знаходиться на відстані всього сорок метрів від кабінету львівського міського Голови, Андрія Садового і його дорадниці у пам’яткоохоронних справах Лілії Онищенко

Отак львів’яни “йдуть в Європу”…

30.10.2023
Цей 600-літній готичний портал знаходиться на відстані всього сорок метрів від кабінету львівського міського Голови, Андрія Садового і його дорадниці у пам’яткоохоронних справах Лілії Онищенко
Це графічна реконструкція давнього вигляду Львова авторства Ігоря Качора

Чому ми так по варварському обходимося з нашим Львовом..? Подивіться, до якого стану довели міські можновладці оцей готичний вхідний портал до 600-літньої кам’яниці, яка знаходиться у самісінькому центрі Львова якраз навпроти міської ратуші і кабінету міського Голови.

Це графічна реконструкція давнього вигляду Львова авторства Ігоря Качора

Верхні поверхи цієї кам’яниці згоріли у страшній пожежі 1527 року, яка знищила майже усю готичну забудову Львова і після якої його (наше місто) почали вже відбудовувати у стилі ренесансу.

Перед вами – фрагмент відомої панорами Гогенберга, на якій бачимо втрачені під час пожежі 1527 року готичні храми: костел Святого Хреста на передньому плані, а за ним – готичний Домініканський костел.

От, кажуть: не критикуй владу, бо зараз війна. Ну, як не критикувати, коли люди Садового на днях вкотре почали міняти добротну австрійську бруківку у різних місцях на сучасне лайно, яке за пару літ починає кришитися.

На фото – теперішній міський Голова Львова, Андрій Садовий

І ця замощена новітня “бруківка”, і той вкрай занедбаний білокам’яний готичний портал, фото якого опублікував Василь Петрик, лише віддзеркалюють той неймовірний бардак у пам’яткоохоронній сфері Львова, який почався із приходом до влади сьогоднішніх міських манкуртів…

Микола Бандрівський

Джерело

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.