Тернопільська прокуратура повідомила про підозру колаборанту з Донецька

Він воював проти ЗСУ у так званій “народній міліції ДНР” на окупованих територіях Херсонської області.

06.12.2022
Тернопільська прокуратура повідомила про підозру колаборанту з Донецька
Фото: умовне

Про це повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури. 

Про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України) чоловіку повідомили заочно. 

Громадянин України у березні 2022 року добровільно перейшов на бік ворога, вступивши до збройного, воєнізованого формування – так званої “народної міліції” терористичної організації “ДНР”.

З березня по червень 2022 року підозрюваний на посаді старшого стрільця брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України. Він відповідав за облаштування та укріплення блокпостів, ведення та коригування вогню по українських військовослужбовцях, охорону окупованих територій. Також чоловік брав участь у виявленні українських військовослужбовців у тимчасово окупованих населених пунктах Херсонської області, незаконно затримував неповнолітніх громадян України.

Впродовж цього часу він виконував злочинні завдання поблизу тимчасово окупованих населених пунктів Велика Лепетиха, Катеринівка, Князе-Григорівка та інших сіл та міст Херсонської області.

Крім того, минулого тижня повідомили про підозру у держзраді та колабораційній діяльності його синові, який також воював проти ЗСУ на окупованих територіях Херсонщини.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.