США оголосили про новий пакет військової допомоги для України

У пакеті на суму понад $2 мільярди будуть Джавеліни, артилерійські боєприпаси, а також ракети для HIMARS.

03.02.2023
США оголосили про новий пакет військової допомоги для України
Фото: умовне

З відповідною заявою виступив 3 лютого під час брифінгу речник Пентагону генерал Патрік Райдер, повідомляє “Європейська правда”.  

“Сьогоднішній пакет допомоги включає критично важливі системи протиповітряного захисту, які допоможуть Україні захистити своїх людей, а також броньовані машини і додаткове обладнання, включаючи протитанкові комплекси Javelin, артилерійські боєприпаси і ракети для систем HIMARS”, – сказав він.

До нового пакету увійдуть 250 одиниць Javelin, артилерійські боєприпаси калібру 155 мм та мінометні міни калібру 120 мм, 190 важких кулеметів з боєприпасами.

Крім того, у списку є два зенітні ракетні комплекси середнього радіуса дії HAWK, 4 радари повітряної розвідки, 20 контрбатарейних радарів, зенітні гармати та боєприпаси до них.

Також Райдер підтвердив, що в межах частини пакета, який забезпечується з фондів USAI, в Україну будуть поставлені боєприпаси GLSDB – високоточні крилаті бомби малого діаметра наземного запуску. Вони здатні уражати цілі на відстані до 150 кілометрів.

“Це забезпечить їм більшу здатність вести вогонь на великій відстані, що, знову ж, дозволить їм проводити операції для захисту своєї країни та повернення своїх суверенних територій”, – зазначив представник Пентагону.

Нагадаємо, США не виявили ознак нецільового використання американських коштів в Україні.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.