США можуть допомогти Україні в завданні ударів по Криму – NYT

Раніше Білий дім відмовлявся надавати Україні зброю, необхідну для завдання ударів по півострову, який росія використовує як базу для нападів з півдня.

19.01.2023
США можуть допомогти Україні в завданні ударів по Криму – NYT
Фото: умовне

Зараз позиція Вашингтона починає пом’якшуватися, навіть якщо це збільшує ризик ескалації, зазначає New York Times з посиланням на власні джерела.

Адміністрація Байдена дійшла висновку: якщо українські військові зможуть показати росії, що її контроль над Кримом може опинитися під загрозою, це посилить позицію Києва у будь-яких майбутніх переговорах. 

Американські офіційні особи обговорюють з українськими колегами використання американської зброї – від ракетних комплексів HIMARS до бойових машин Bradley – для завдання удару по шляхопроводу, що з’єднує Крим з росією через окуповані Мелітополь і Маріуполь.

Водночас Байден поки що не готовий надати Україні ракетні системи дальнього радіуса дії для обстрілу російських об’єктів на півострові.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.