Солдат ЗСУ після демобілізації відновив роботу пекарні у гірському селі на Львівщині

Торік ветерану Володимиру Перогу з обласного бюджету виділили 50 тисяч гривень безповоротної фінансової допомоги на розвиток пекарні.

09.04.2024
Солдат ЗСУ після демобілізації відновив роботу пекарні у гірському селі на Львівщині

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, Володимир Періг зі Самбірщини. На власному прикладі чоловік показує, як ветерани змінюють життя у громадах на краще.

“Був в АТО, а коли повернувся, вирішив відкрити пекарню. Дав роботу людям. У лютому 2022 року знову пішов боронити Україну. Бізнес залишив на підопічних. Пережив поранення. Демобілізувався, а зараз виводить маленьку приватну справу на новий рівень. Шість разів на тиждень Володимир та його команда випікають до 400 хлібів, а ще – батони, багети та булочки”, – йдеться у повідомленні.

Невеличка пекарня працює у селі Боберка, але на хлібні вироби з неї щодня чекають і у Шандровці, і у Яблуньці, і у Борині – загалом у 13 населених пунктах.

Щоб пекарня працювала без лишків, Володимир купив свиней рідкісної породи – угорську пухову мангалицю. Зараз годує 5 дорослих і десяток маленьких.

У 2023 році підприємець та ветеран отримав з обласного бюджету 50 тисяч гривень безповоротної фінансової допомоги на розвиток бізнесу. Доклавши своїх грошей, купив напівпромислову хліборізку і стаціонарну пароконвекційну електричну піч.

Загалом минулого року з обласного бюджету вдалося виділити на підтримку стартапів ветеранів понад 642 тисячі гривень. Допомогою скористалися 13 людей.

Цьогоріч можливості фінансової підтримки для ветеранів на Львівщині зросли:

  • ветерани pociйсько-української війни і АТО/ООС можуть отримати грант у розмірі від 250 тисяч гривень до 1 млн грн на започаткування чи розвиток власної справи;
  • також на Львівщині у ветеранів та їхніх рідних є можливість здобути додатковий грант у розмірі 30% від суми допомоги, яку надали їм в межах державної програми єРобота;
  • для ветеранів та членів їхніх сімей ми передбачили і ваучерну підтримку для бізнесу. Йдеться про ваучери на консалтингові послуги (60 тисяч гривень), маркетингові ваучери (60 тисяч гривень), ваучери на сертифікацію продукції (100 тисяч гривень) та ваучери на участь у закордонних виставково-ярмаркових заходах (100 тисяч гривень).

“Щоб у наших оборонців після повернення з війни було більше бізнесових, оздоровчих, освітніх, соціальних, спортивних, культурних й інших можливостей, Львівська обласна військова адміністрація напрацювала Концепцію підтримки Захисників і Захисниць у нашій області. Усю актуальну інформацію за напрямами зібрали у вкладці «Захиснику та Захисниці» на офіційному сайті Львівської ОВА”, – зазначили у дописі.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.