Словаччина передала Україні перші чотири винищувачі МіГ-29

Решту літаків передадуть протягом найближчих тижнів.

23.03.2023
Словаччина передала Україні перші чотири винищувачі МіГ-29
Фото: МіГ-29

Про це повідомило Міноборони Словаччини.

Перекидання винищувачів здійснювали українські пілоти за допомогою Військово-повітряних сил Словаччини й українського персоналу.

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь подякував всім учасникам перекидання літаків “за фантастичну професійну роботу”. 

“Словаччина перебуває на правильній стороні, і цим жестом ми як країна вписали себе великими літерами в сучасну світову історію, що говорить про своєчасну допомогу, щиру солідарність і велич нації”, – наголосив міністр.

З безпекових причин жодних подробиць надсилання наступних літаків Словаччина не повідомляє. Міноборони країни обіцяє розповісти про це опісля їхньої безпечної передачі українській стороні.

Нагадаємо, 17 березня уряд Словаччини ухвалив рішення передати Україні 13 винищувачів МіГ-29.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.