Скрипаль зі Львова переміг на французькому академічному конкурсі

Український скрипаль зі Львова Богдан Луц став лавреатом першої премії Long-Thibaud International Violin Competition 2023. Це міжнародний конкурс академічних піаністів і скрипалів, який проводять у Парижі уже 80 років.

28.11.2023
Скрипаль зі Львова переміг на французькому академічному конкурсі
Богдан Луц, фото: Vere Music Fund

Про перемогу Богдана Луца повідомив Vere Music Fund.

“У фіналі конкурсу Богдан виконав скрипковий концерт Сібеліуса. Він прозвучав у присутності двох тисяч глядачів у великому залі University of Paris II у супроводі Orchestra of the Republican Guard під орудою маестро Франсуа Буланже”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, скрипаль зі Львов отримав кілька спеціальних призів: премію преси, приз глядацьких симпатій, а також нагороду від музикантів оркестру, який акомпанував фіналістам. У понеділок, 27 листопада, Луц як переможець конкурсу виступить із концертом у відомій паризькій залі – Théâtre des Champs-Elysées.

Богдан Луц народився 2004 року у Львові. Навчався у Київському державному музичному ліцеї імені Миколи Лисенка (клас Ольги Корінець) та у Львівському державному музичному ліцеї імені Соломії Крушельницької (клас Марії Футорської).

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.