Сенат США підтримав передачу арештованих російських активів на користь України

Законопроєкт ухвалили як поправку до масштабного законопроєкту про фінансування федерального уряду США. Очікується, що Палата представників проголосує за нього пізніше.

22.12.2022
Сенат США підтримав передачу арештованих російських активів на користь України

Сенат США підтримав законопроєкт про використання арештованих російських активів для допомоги Україні. Про це повідомив у Twitter член Палати представників Том Маліновський, пише CNN.

“Ця поправка дозволить Міністерству юстиції через державного секретаря переказувати доходи від арештованих активів олігарха чи інших підсанкційних організацій народу України”, – пояснив сенатор-республіканець Ліндсі Грем.

За словами сенатора, поправка стане “полегшенням для американських платників податків” і “поганим днем для олігархів”.

21 грудня президент України Володимир Зеленський вирушив у Вашингтон з неанонсованою поїздкою, яка стала його першим закордонним візитом від початку повномасштабного вторгнення РФ.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.